Venster 11 Bekende problemen en hoe ze te installeren

We hebben geen stinkende TPM 2.0 nodig … AKA MoSetup, MoProblems

Als je graag gevaarlijk leeft, kun je in je register duiken en een DWORD maken met de naam “Upgrades toestaan ​​met niet-ondersteunde TPMO of CPU” onder HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetupMoSetup en stel het in op een waarde van 1. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u de Media Creation Tool met succes uitvoeren en zelfs de resulterende ISO op uw pc koppelen en op zijn plaats upgraden. Hiermee kunt u de niet-ondersteunde CPU-fout omzeilen en TPM 2.0 uitschakelen; Houd er rekening mee dat je nog steeds TPM 1.4 nodig hebt, omdat dat een daadwerkelijke hardwarevereiste lijkt te zijn.

Helaas bevat de lijst met niet-ondersteunde CPU’s niet alle AMD-processors, omdat blijkt dat Windows 11 en AMD’s L3-cache-architectuur niet goed werken. AMD heeft gemeld dat hun klanten een drievoudige toename van de functionele L3-cachelatentie kunnen verwachten, wat zeker een impact zal hebben op de algemene prestaties. Het probleem wordt erger naarmate uw processor beter is, waarbij CPU’s die meer dan 65 W slurpen en meer dan acht kernen bevatten, zwaarder worden getroffen dan processors met een lager vermogen.

Het is niet alleen AMD die een prestatiehit krijgt, Intel’s Killer NIC’s en hun SmartByte-netwerksoftware zien beide merkbare dalingen in bandbreedte op machines met Windows 11. Er is ook een serieus compatibiliteitsprobleem met Oracle VirtualBox, tot het punt waarop u zult zijn niet eens in staat om uw VM’s te starten. Wat u ook doet, laad geen Oracle-instantie op een Threadripper-systeem dat een Killer NIC gebruikt!

Patches hiervoor worden later deze maand verwacht, en aangezien Windows 11 tot nu toe slechts 2 dagen beschikbaar is, kun je verwachten dat de lijst zal groeien voordat deze krimpt.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Excamedia
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart