Zo belangrijk is een goede toegangscontrole op je werk

Een goede toegangscontrole op je werkplek is van essentieel belang voor een veilige en productieve werkomgeving. Toegangscontrole beperkt het risico op diefstal, vandalisme en andere ongewenste activiteiten en helpt om alle medewerkers, klanten en andere bezoekers te beschermen. Het biedt bovendien een manier om te bepalen wie toegang heeft tot bepaalde plekken en wat hun niveau van toegang is. Met een toegangscontrole kunnen werknemers ook hun privacy en persoonlijke informatie beveiligen. Het is dus voor iedere werkgever essentieel om hier voldoende aandacht aan te schenken. Vooral binnen de grotere bedrijven zie je dat er met een geautomatiseerd systeem wordt gewerkt. Waar je vaak met een kleiner bedrijf elkaar allemaal wel kent, geldt dit voor een groter bedrijf natuurlijk meestal niet. Buiten het feit dat het voor de interne veiligheid van belang is, geldt het natuurlijk ook voor mensen die zichzelf buiten de kantooruren toegang willen verschaffen tot het pand.

Je weet wie er binnen is

Op het moment dat jij er als bedrijf voor kiezen om te werken met een toegangscontrole, dan weet je natuurlijk exact wie er allemaal binnen zijn. Sterker nog, je kunt ook zien waar ze voor het laatst zijn geweest. Dit kun je doen door iedere deur op voorhand te vergrendelen met een speciaal systeem, die enkel wordt geactiveerd op het moment dat je er een badge of pasje tegen aanhoudt. Daarbij kun je er zelfs voor kiezen dat niet iedereen overal toegang tot heeft. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dan ongenodigden zichzelf toegang kunnen verschaffen tot plekken waarvan je liever niet hebt dat mensen er komen. Dit kan zijn omdat er bedrijfsgevoelige informatie ligt opgeslagen, maar ook eventueel het in gevaar brengen van de voedselveiligheid door één van de eigen werknemers behoort tot de mogelijkheden.

Je kunt snel handelen

Wanneer jij er als bedrijf voor kiezen om een toegangscontrolesysteem van EasySecure te implementeren, dan kun je in geval van calamiteiten natuurlijk vele malen sneller handelen. Op het moment dat het pand dan moet worden geëvacueerd omdat je te maken hebt met brand of een oefening, dan kun je relatief snel zien wie er allemaal aanwezig zijn en wie er inmiddels buiten zijn. Bij grote bedrijven is het zaak dit dusdanig te regelen dat de manager in deze een uitdraai maakt en op basis daarvan controleert of iedereen uit zijn of haar team het pand hebben verlaten.

Toegangscontrole ook geschikt voor buiten

Niet alleen binnen het bedrijf is het belangrijk dat niet iedereen zomaar overal toegang toe heeft. Dit geldt namelijk ook voor het buitenterrein. Helemaal wanneer je allerlei goederen op de ‘plas’ hebt staan, zit je er niet op te wachten dat het eenvoudig is af en aan te rijden met bijvoorbeeld een vrachtwagen. Zorg er daarom dus ook voor dat je nadenkt over de toegangscontrole buiten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor slagbomen of een hekwerk om het pand. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je eventuele bezoekers eerst kunt verifiëren, maar draagt het er ook aan bij dat je ook ongenodigden op afstand weet te houden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Excamedia
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart