ASUS ROG Phone 5-benchmarks: de machtigste Android ooit

De ASUS ROG Phone-familie is altijd synoniem geweest voor het persen van de meeste prestaties uit het Android-smartphoneplatform en meer specifiek de Snapdragon mobiele verwerkingsplatforms van Qualcomm. Als je de line-up van ROG-telefoons in de gaten hebt gehouden, weet je waarschijnlijk dat ASUS onlangs zijn 5e generatie ROG Phone 5 heeft onthuld, en deze is gebaseerd op Qualcomm’s krachtige nieuwe Snapdragon 888 mobiele SoC. Met grote winsten geclaimd in zowel standaard reken- als grafische workloads, vergeleken met Qualcomm’s vorige generatie Snapdragon 865, biedt de ASUS ROG Phone 5 een interessant voertuig om te kijken naar wat absoluut topprestaties zouden moeten blijken te zijn voor vlaggenschip Android-telefoons in de weken en maanden vooruit.

We hebben de nieuwe ROG Phone 5 maar een paar uur in huis gehad en we zijn nog steeds bezig met onze volledige recensie. We hebben de nieuwe machtige ROG Phone 5 echter al op de proef gesteld rond de benchmark-testbaan hier HotHardware, en we wilden enkele van onze interessantere bevindingen delen.

asus rog phone 5 poorten linkerrand
ROG Phone 5 Aeroactive Cooler en USB-C-poorten aan de zijkant

asus rog phone 5 voorkant onder hoek
Rechterrand: volumeknop, aan / uit- / vergrendelingsknop – Onderkant: koptelefoonaansluiting, USB-C-poort

Behalve dat het een volledig uitgeruste, grootformaat telefoon is met een pittig 6,78 “HDR10 + gecertificeerd AMOLED-scherm, is dat scherm ook in staat om een ​​zijdezachte verversingssnelheid van 144 Hz te bereiken, wat zou moeten resulteren in boterzachte, onbeperkte prestaties bij gaming-workloads. Bovendien is onze ROG Phone 5 vastgebonden met een volledige 16GB LPDDR5-geheugen en 256GB snelle UFS 3.1 Flash-opslag.We hebben ook een ROG Phone 5 Ultimate inbound, en deze biedt nog eens 2GB LPDDR5 voor een totaal van 18GB, hoewel we Ik weet niet zeker hoeveel dat zal toevoegen aan de prestatievergelijking.

Update, 17-3-21 10:55 uur – Hier is onze videoreview voor uw kijkplezier, om uw honger naar onze volledige gedrukte recensie binnenkort te stimuleren!

Benchmarking van de ASUS ROG Phone 5 – Een versterkte Snapdragon 888 gaming-vlaggenschip

Je zou kunnen zeggen dat deze nieuwe Android-gaming-handset is gekozen voor de prestatiefreaks. Laten we dus even naar de vroege cijfers kijken, zullen we? In de volgende benchmarks hebben we het scherm van de telefoon ingesteld op 144Hz en zowel in de standaard prestatiemodus van de ROG Phone 5 als in de X-Mode-instellingen met hogere prestaties getest.

asus rog phone 5 geekbench scores

asus rog phone 5 antutu score

Vanuit het oogpunt van algemene werkbelasting levert de ASUS ROG Phone 5 ongeveer 3-7% extra prestatieverhoging ten opzichte van Samsung’s met Snapdragon 888 uitgeruste Galaxy S21, en meer dan 20% betere prestaties ten opzichte van de vlaggenschepen van de vorige generatie Snapdragon 865-klasse. Hoewel we enkele interessante resultaten hebben gevonden in PCMark voor Android …

asus rog phone 5 pcmark-scores

Hier kunt u zien dat de ROG Phone 5 zijn leidinggevende voorsprong voortzet wanneer deze is ingesteld op zijn prestatie-X-Mode-configuratie. In de standaardmodus zakt het nieuwe ASUS-vlaggenschip-gamingtelefoon echter naar de bodem van het pakket. We hebben gesprekken gehad met Qualcomm over Snapdragon 888 en deze benchmark, en we kregen te horen dat de werklast van PCMark waarschijnlijk wordt afgehandeld door de efficiëntie-cores van de nieuwe Snapdragon-architectuur, omdat de werklast niet zo zwaar is. Je merkt hier ook de meer middelmatige prestaties van de Galaxy S21 in deze benchmark. Het lijkt erop dat de standaardmodus van de ROG Phone 5, althans in deze benchmark, de energiebesparingsfuncties van Qualcomm echt in gang zet, terwijl de X-Mode de beste scores haalt die we tot nu toe in deze test hebben gezien.

asus rog phone 5 cod mobiel

Call Of Duty Mobile op ASUS ROG Phone 5

ASUS ROG Phone 5 gaming- en grafische prestaties

Laten we nu eens kijken naar wat meer grafisch-intensieve benchmarks …

asus rog phone 5 gfxbench manhattan

asus rog phone 5 3dmark katapult

Hier toont de ROG Phone 5 ongeveer 3-4% voorsprong op de vergelijkbaar uitgeruste Galaxy S21 en een 17-25% voorsprong op de vorige generatie Snapdragon 865-aangedreven handsets, afhankelijk van of je GFXBench of de 3DMark Sling Shot overweegt. testen.

3DMark Wild Life presenteerde echter meer gebalanceerde bevindingen met zijn intensere 3D-grafische workloads …

asus rog phone 5 3dmark wild life scores

asus rog phone 5 thermische prestaties 3dmark wild life stresstest
ROG Phone 5 X-Mode (links) – Standaardmodus (rechts)

Zoals je kunt zien in de prestatiebenchmark op het hoogste niveau, is de ROG Phone 5 ongeveer gelijk aan de door Snapdragon 888 aangedreven Samsung Galaxy S21 in deze benchmark. In feite valt het binnen de marge van variabiliteit in deze test. Zoals we echter ontdekten in onze volledige Galaxy S21-recensie, zijn niet alle thermische oplossingen voor smartphones hetzelfde, en de Galaxy S21 bloeit meer dan 40% (onderaan die pagina) van zijn prestaties tijdens uitgebreide workloads in de Wild Life Stress-test. Ondertussen, kijkend naar de stresstestresultaten van de ROG Phone 5 hierboven, is in X-Mode het nieuwe Android-vlaggenschip voor gaming een rots, die 99% van zijn prestaties behoudt gedurende de volledige duur van de test van 20 minuten. Terwijl de ROG Phone 5 in de standaardprestatiemodus slechts ongeveer 17% van zijn prestaties aflaat.

asus rog phone 5 stand alone terug
Blijf op de hoogte voor onze volledige ASUS ROG Phone 5 Review

Dat sluit voorlopig onze snelle ASUS ROG Phone 5-prestatievoorbeeld af, maar blijf op de hoogte HotHardware in de komende dagen voor onze volledige beoordeling. Tot dusverre zijn deze referentienummers interessant, vooral als je de nuances in elk van de prestatiemodi van ASUS in overweging neemt, maar we kijken ernaar uit om dieper in te gaan op deze beestachtige gametelefoon en echt te zien waar hij van gemaakt is, dus blijf in de buurt.

En laat je horen in de reacties hieronder als je wilt dat we naar iets specifieks kijken voor onze volledige beoordeling.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Excamedia
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart