Een virtual reality training: de voordelen

Virtual reality is een waardevolle manier van het bieden van een cursus. Met virtual reality kan de cursist terechtkomen in levensechte situaties, en handelen alsof het een echte situatie is. Het voordeel is dat er bij een foute handeling geen consequenties verbonden zitten aan het handelen. Daardoor kan elke cursist op eigen tempo leren. Dit is slechts één van de voordelen van een virtual reality training. Welke voordelen zijn er nog meer?

Trainen op eigen snelheid

Virtual reality kan altijd en overal worden geraadpleegd. Het enige wat benodigd is, is een virtual reality bril en het programma van de training. Je hoeft er niet specifiek een locatie voor in te richten. Dat biedt voordelen: de training kan steeds opnieuw gevolgd worden. Daardoor kunnen cursisten op eigen leersnelheid trainen.

Het is nu eenmaal een feit dat de ene cursist bepaalde onderdelen sneller zal oppakken dan de ander. Met een VR-bril op kunnen cursisten zovaak oefenen als nodig is, zonder daarmee iemand te storen. Bovendien hoeft er geen beroep te worden gedaan op een locatie of op een instructeur.

Data driven trainingen

VR trainingen zijn meestal data driven. Dat houdt in dat je tijdens de training allerlei data verzamelt, om de cursus of training beter af te stemmen op de gebruiker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een webapplicatie te koppelen die de trainingsdata opneemt. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de snelheid van het afleggen van de training, het aantal gemaakte fouten of de groei in competenties.

Al deze data zorgt ervoor dat je als cursusleider inzicht krijgt in de performance van de cursist. Op welke onderdelen kan nog verbeterd worden? Welke onderdelen gaan al goed? Waardevolle informatie waarmee je een cursist echt kunt ondersteunen en echt meer waarde kunt toevoegen.

Meetbaarheid

Gewone cursussen worden beoordeeld door een instructeur. De instructeur beoordeeld aan de hand van eigen ervaring en eigen inzicht. En hoewel de instructeur uiteraard vertrouwd wordt, is het niet meetbaar. Een virtual reality training is wel meetbaar. Er wordt immers data verzameld. Denk aan informatie over hoe de cursist de cursus heeft afgelegd.

Die data kan worden gepresenteerd en genalyseerd in performance analytics software. Daardoor wordt het verloop van de cursus meetbaar. Instructeurs krijgen realtime inzicht in de performance van de cursist, gemeten aan de hand van de standaard van de cursus zelf – dus niet aan de hand van het oordeel van de instructeur.

Alleen betalen voor wat je afneemt

Met VR hoef je vaak alleen te betalen voor wat je afneemt. Meestal gelden er licenties. Sommige trainingen beginnen al bij een kostprijs van 20 euro per gebruiker per cursus. Informeer bij de ontwikkelaar naar de mogelijkheden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Excamedia
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart