Intel vecht tegen AMD met een overvloed aan nieuwe mobiele en desktop-CPU’s onthuld op CES 2021

Tijdens het virtuele CES 2021-evenement vandaag onthulde Intel’s Executive Vice President Gregory Bryant, samen met een groot aantal extra leidinggevenden, ingenieurs en partners, een reeks nieuwe processors en technologieën die gericht zijn op vrijwel elke markt, van betaalbare Chromebooks tot gaming van topklasse. laptops en high-end desktops tot grote ijzeren servers. Terwijl sommige bedrijven tijdens CES de neiging hebben om zich te concentreren op slechts een handvol specifieke producten, lijkt het erop dat Intel een standpunt inneemt in meerdere marktsegmenten met niet minder dan 50 processors die worden aangekondigd of geplaagd, met honderden ontwerpwinsten op sleeptouw.

“Alleen Intel heeft een breed scala aan producten die meerdere architecturen omvatten; het grote, open ecosysteem; enorme omvang van de voetafdruk van de productie; en diepgaande technische expertise die klanten nodig hebben om kansen te benutten in dit tijdperk van gedistribueerde intelligentie, “ Zei Bryant. “Met een intense focus op uitvoering voor onze kernproducten en in ons bredere portfolio, introduceren we een reeks leidende producten op CES met meer volgers gedurende het jaar.”

11e generatie Intel Core H-serie mobiele processors voor gaming

intel h35 details

Intel’s 10e generatie mobiele processors uit de H-serie zijn momenteel bijna alomtegenwoordig in de huidige high-end gaming-notebooks. En Intel vernieuwt die line-up met een paar nieuwe Core i7- en Core i5-aanbiedingen. Met de zojuist aangekondigde 11e generatie H-serie op basis van 10nm Tiger Lake-architectuur, verhoogt Intel niet alleen de ante op het gebied van prestaties en functies, maar verlegt het ook de vormfactor-envelop. Naast de traditionele vormfactoren voor gaming-notebooks, beweert Intel dat de nieuwe 11e generatie Core H-serie Tiger Lake H35-onderdelen zullen verschijnen in high-performance gaming-laptops met een dikte van slechts 16 mm – inclusief de volgende generatie discrete grafische oplossingen van NVIDIA.

intel h serie samenvatting

Bovenaan de 11e generatie H-serie-stack staat de Intel Core i7-11375H Special Edition. De Core i7-11375H SE is een 35W quad-coreprocessor (8-threads), met turboklokken tot 5 GHz en ondersteuning voor PCI Express 4.0, speciaal bedoeld voor ultradraagbare gaming-notebooks. Intel claimt single-threaded prestatieverbeteringen in de buurt van 15% ten opzichte van vorige generatie architecturen en een verbetering van meer dan 40% in multi-threaded workloads. De chips zullen ook beschikken over beter presterende Xe-graphics en DDR4- of LPDDR4X-geheugen ondersteunen met snelheden tot 4266 MHz. Het platform zal beschikken over Killer Wi-Fi 6 / 6E, Thunderbolt 4 en ondersteuning voor Resizable BAR, dankzij de nauwe samenwerking met NVIDIA.

laptopsegmenten uit de h-serie

Acer, ASUS, MSI en Vaio hebben allemaal systemen aangekondigd die worden aangedreven door de 11e generatie Intel Core H35-serie processor, en Intel claimt dat er in de eerste helft van 2021 meer dan 40 ontwerpen van zijn verschillende notebookpartners komen.

intel h35 prestaties

Voor degenen die nog meer pk’s in hun notebook willen, kondigde Bryant ook een 8-core mobiele processor aan die gebruikmaakt van dezelfde architectuur als de 11e generatie H-serie, die naar verwachting iets later dit kwartaal zal worden geleverd. De prestaties van de chip zijn volgens Intel vergelijkbaar met een high-end desktopsysteem en bieden max. Turboklokken tot 5 GHz op meerdere cores, met 20 lanes PCIe Gen 4-connectiviteit en alle bovengenoemde platformvoordelen.

11e generatie Rocket Lake-S voor desktops

Notebooks zijn niet het enige segment dat een prestatieverbetering krijgt. Intel heeft ook enkele extra details over Rocket Lake-S en Core i9-11900K onthuld. Volgens Intel biedt de aankomende Core i9-11900K – die dit kwartaal aankomt – 19% meer IPC-prestaties ten opzichte van 10e generatie desktopprocessors, naast single-core turbofrequenties tot 5,3 GHz (multi-core turbo bereikt tot 4,8 GHz).

11900K specificaties

Rocket Lake-S is een backport van de 10nm Cypress Cove-architectuur naar het volwassen 14nm-proces van het bedrijf, dus deze 11e generatie desktopprocessors zullen beschikken over Intel’s nieuwste CPU-kernarchitectuur, maar zullen worden vervaardigd volgens het oudere 14nm-proces. De overgang naar 14 nm vereiste echter het verwijderen van een aantal kernen om de matrijsafmetingen onder controle te houden. Waar de Core i9-10900K een 10-coreprocessor is, is de Core i9-11900K “slechts” 8-cores. Vanwege de IPC- en frequentieverbeteringen beweert Intel echter dat de Core i9-11900K beter zal presteren dan zijn tegenhangers van de vorige generatie. Intel liet ook zien dat de processor een AMD Ryzen 9 5900X 12-coreprocessor overtreft in een verscheidenheid aan gaming-workloads.

intel rocket lake s

Extra functies die worden geleverd met 11e generatie Core-desktopprocessors op basis van Rocket Lake-S omvatten ondersteuning voor sneller DDR4-3200-geheugen, krachtigere UHD-graphics en Intel’s nieuwste media-engine met AV1-decoderingsondersteuning, Deep Learning Boost en always-on QuickSync, en 20 rijstroken met PCIe 4.0-connectiviteit.

11900K-prestaties

Hoewel Core-desktopprocessors van de 11e generatie achterwaarts compatibel zullen zijn met moederborden uit de 400-serie chipset, komen de processors ook samen met een nieuwe chipset. Intel’s chipset uit de 500-serie zal beschikken over een geïntegreerde USB 3.2 Gen 2×2 (20G) en een x8 DMI-verbinding tussen de CPU en PCH met een dubbele bandbreedte van de 400-serie.

Hoewel de werkelijke productdetails schaars waren, gaf Intel ook een preview van Alder Lake. Intel noemt Alder Lake zijn “Meest schaalbare systeem-op-chip” ooit. Alder Lake verschilt van de meeste huidige processors van Intel doordat het zowel krachtige kernen als zeer efficiënte kernen op één product verpakt. Alder Lake zal ook worden vervaardigd met behulp van een nieuwere, verbeterde versie van 10nm SuperFin-technologie met verbeterde vermogens- en thermische eigenschappen. Alder Lake en zijn derivaten zullen worden gebruikt voor zowel desktop- als mobiele processors wanneer ze later dit jaar arriveren.

els meer voorbeeld

Chromebooks krijgen een prestatieverbetering

Naast krachtige mobiele en desktopprocessors, kondigde Intel ook nieuwe low-power Pentium- en Celeron-processors aan die bestemd zijn voor de snel groeiende Chromebook-ruimte. De nieuwe Intel N-serie 10nm Jasper Lake Pentium Silver- en Celeron-processors zijn gebaseerd op de huidige generatie Sunnycove-microarchitectuur en zouden aanzienlijk betere prestaties moeten bieden dan hun tegenhangers van de vorige generatie. Er zijn zes processors in de oorspronkelijke opstelling – drie 10w-onderdelen en drie 6w-onderdelen …

10w pentium celeron
6w pentium celeron

Het enige dat verandert tussen de 10w- en 6w-onderdelen zijn hun frequenties, waarbij de 10w-onderdelen ofwel hogere CPU-kernklokken (Celerons) of een hogere GPU-klok (Pentium) bieden. Intel Pentium Silver- en Celeron-processors zijn nu beschikbaar en zullen naar verluidt worden aangeboden in meer dan 170 ontwerpen.

Business-class notebooks krijgen de 11e generatie vPro-behandeling

intel 11e generatie vpro-platform

Intel’s line-up voor mobiele processors van de 11e generatie Core is ook uitgebreid met het Intel vPro-platform voor beveiliging en beheer. Bij deze nieuwste generatie vPro-aanbiedingen komt Intel Hardware Shield, dat het bedrijf noemt “De eerste op silicium gebaseerde kunstmatige intelligentie (AI) bedreigingsdetectie in de branche om ransomware en cryptominingaanvallen te helpen stoppen”. Het 11e generatie vPro-platform is ook uitgerust met een functie genaamd Intel Control Flow Enforcement Technology, die een hele klasse van aanvallen, de zogenaamde control-flow hijacking, kan uitschakelen. De functie maakt gebruik van technologieën die indirecte branch-tracking en schaduwstapel worden genoemd om deze bijgevoegde te dwarsbomen. Indirecte tak-tracking beschermt tegen jump / call-oriented programming (JOP / COP) -aanvalmethoden, terwijl shadow stack retouradres-bescherming biedt om te verdedigen tegen Return-Oriented Programming (ROP) -aanvalmethoden.

11e generatie vpro samenvatting

Net als hun niet-vPro, standaard tegenhangers, zijn Intel 11e generatie vPro-processors gebouwd met Intel 10nm SuperFin-technologie en zijn ze voorzien van Intel Iris Xe-graphics. Het platform ondersteunt ook de nieuwste geïntegreerde Intel Wi-Fi 6 / 6E (Gig +) draadloze netwerktechnologie.

Intel heeft vandaag ook het Intel Evo vPro-platform gelanceerd, in een poging om dezelfde consistentie en ontwerpinnovaties die de consumentenruimte doordringen, in zakelijke notebooks te brengen.

Nieuw Ice Lake 3e generatie Xeons inkomend

Ten slotte kondigde Intel ook aan dat zijn 3e generatie Intel Xeon schaalbare processors, met de codenaam “Ice Lake”, volledig in productie zijn genomen.

“Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor Intel, aangezien we de levering van onze 10nm-producten blijven versnellen en een dringende focus op uitvoering houden om een ​​voorspelbare cadans van leidende producten voor onze klanten te leveren,” zei Navin Shenoy, executive vice president en general manager van de Data Platforms Group bij Intel. “Ons 3e generatie Intel Xeon schaalbare platform vormt een strategisch onderdeel van onze datacenterstrategie en een dat we samen met enkele van onze grootste klanten hebben ontwikkeld om het datacenter van morgen opnieuw vorm te geven.”

De volumepositie voor 3e generatie Intel Xeon schaalbare processors is momenteel aan de gang.

Alles bij elkaar heeft Intel een groot aantal producten en technologieën aangekondigd tijdens de CES 2021, en we hebben ze hier niet eens allemaal besproken. Het lijkt er in ieder geval op dat 2021 op meerdere fronten een spannende zal worden en Intel lijkt in vuur en vlam te staan ​​en klaar te zijn voor de strijd.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Excamedia
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart