AMD’s Wi-Fi 6E-module: de RZ608

Een van de elementen bij het bouwen van een complete end-to-end-oplossing is dat alle componenten onder één merk zijn. De complexiteit van moderne gadgets betekent dat hebben alles gemaakt onder één bedrijf is bijna onmogelijk – vooral met de rijkdom aan IP en patenten in elk klein segment van het moderne elektronische apparaat. Om de uitstraling van een uniforme branding te vergemakkelijken, zullen bedrijven de componenten vaak onder hun eigen naam hernoemen. Maak kennis met de AMD RZ608, een Wi-Fi 6E 2×2 draadloze module!

Zoals ontdekt door Laczarus, het nieuwe handheld-apparaat genaamd de AYANEO maakt gebruik van een breed scala aan AMD-componenten, te beginnen met de AMD Ryzen 5 4500U mobiele processor, een Zen 2-chip met zes kernen met Vega 6-graphics. Het heeft ook een 7-inch scherm en het draait een volledige versie van Windows in een handheld-apparaat, iets dat lijkt op een x86-concurrent van de Nintendo Switch, zij het met crowdfunding en momenteel verzonden naar initiële donateurs.

Over een update die op 9 mei op de crowdfundingsite is geplaatstthhebben de ontwikkelaars achter het project aangekondigd dat hun tweede batch van 2000 eenheden een onaangekondigde AMD Wi-Fi 6E-module zal gebruiken. De post stelt dat de AYANEO misschien wel het eerste apparaat is met deze module in productie, en ze gebruiken hun samenwerking met AMD voor de integratie met dit onderdeel en voor het oplossen van problemen. Ook wordt opgemerkt dat de AMD-oplossing iets duurder is dan de standaard Wi-Fi 6 die aanvankelijk onderdeel uitmaakte van het ontwerp.

Dus hier komt de crux: AMD maakt de wifi-module niet. Door onze speurwerk is dit eigenlijk een omgedoopt MediaTek MT7921K-module met een AMD-logo erop. MediaTek verkoopt de modules aan AMD die ze van een merk voorziet, maar maakt ook gebruik van de naleving van de regelgeving die MediaTek al heeft gedaan voor dit product. AMD neemt vervolgens aangepaste integratieprojecten, verkoop, marketing en ondersteuning voor de module over. De RZ608 die door AMD wordt verkocht, heeft een M.2 2230-vormfactor en gebruikt PCIe 2.1, hoewel de AYANEO waarschijnlijk een meer aangepaste integratie gebruikt. Er is ook Bluetooth 5.2.

Het gebruik van de samenwerking met MediaTek zal AMD waarschijnlijk in staat stellen om zijn mobiele processors samen te werken met zijn eigen Wi-Fi 6E-oplossing met OEM-partners als het gaat om het ontwerpen van apparaten. Intel maakt gebruik van het feit dat het een Intel CPU, Intel Wi-Fi, Intel Thunderbolt en Intel Ethernet heeft als een gecombineerde verkoopkans voor OEM’s die apparaten maken rond een Intel-product, dus het lijkt erop dat AMD dezelfde ecosysteemwinsten benut, zij het met een nieuwe naam componenten.

Vorig jaar ging er een onbevestigd gerucht op internet over een samenwerking tussen MediaTek en AMD die samen een aantal aangepaste draadloze ontwerpen creëerden, waarbij sommige rapporten suggereren dat de samenwerking verder gaat dan wifi. We weten niet zeker in hoeverre AMD enige inbreng heeft gehad in het ontwerp van de MT7921K / RZ608, of hoeveel dat in de toekomst zal blijven doen. Op dit punt ben ik ervan overtuigd dat dit voorlopig een rebranding is, gezien de levenscyclus van productontwikkeling op dit gebied, evenals de Wi-Fi-certificering die op naam van MediaTek staat.


Wi-Fi Alliance-certificering van MT7921K / RZ608

Gerelateerd lezen

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Excamedia
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart